2009-04-08 14:37:47• hírek • Szatmar.ro

Ellentétek mérkőzései

A statisztikák szerint a liverpooli meccsen kevés, a barcelonain sok gól várható.

A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőiben a második játéknapra maradt a két rangadó, melyen a Liverpool a Chelsea-vel, a Barcelona pedig a Bayern Münchennel csap össze.

A Liverpool és a Chelsea párosítás a Bajnokok Ligája utóbbi éveinek visszatérő motívuma, mivel a a két együttes az előző négy évben egyaránt megmérkőzött egymással: 2005-ben, 2007-ben és 2008-ban az elődöntőben, 2006-ban pedig a csoportban. Az első két alkalommal a vörösek jutottak tovább, a tavaly viszont fordult a kocka. A szerda esti meccs, az előzmények ismeretében, nem ígérkezik gólgazdagnak: nyolc mérkőzésen összesen tíz találat esett, ebből öt a legutolsó összecsapáson. Az idei bajnokságban mellesleg mindkétszer a Liverpool diadalmaskodott. Ez lesz két együttes 155. egymás elleni mérkőzése és a 75., amelyet az Anfield Roadon rendeznek. A Chelsea hívei mindössze tízszer örülhettek Liverpool vörös negyedében. Ami a sérülteket illeti, a vendégeknél Ferreira és Joe Cole biztosan nem léphet pályára.

 

Ezzel szemben kifejezetten sok gólt ígér a statisztika a másik mérkőzésen, a Barcelona-Bayern München összecsapáson. A két csapat eddig 24-szer volt eredményes az idei Bajnokok Ligájában, náluk több gólt senki sem rúgott. Minden hivatalos sorozatot figyelembe véve a katalánok már 125-nél járnak...Nem meglepő tehát, hogy mind Pep Guardiola, mind Jürgen Klinsmann támadó felállású csapatot szeretne a pályára küldeni, legalábbis ezt ígérik.

Főleg a hazaiaknak érdemes próbálkozniuk a támadással, mivel a bajorok két középső védője, Lucio és van Buyten biztosan nem lesz ott a Nou Camp gyepén. Őket a rutintalan Breno és az idén rendkívül sokat bizonytalankodó Demichelis helyettesíti. Rajtuk kívül biztosan nem léphet pályára Klose sem, míg a hazaiak Milito és Abidal szolgálataira nem számíthatnak.

Szinte hihetetlen, de a Bayern eddigi négy meccséből hármat megnyert a Barcelona ellen, idegenben pedig két győzelmet tud felmutatni. Ugyanakkor utolsó kilenc meccséből, melyet spanyol ellenfél ellen vívott, csak egyet nyert meg, míg a Barca 11 csatából csak egyet nem nyert meg.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: